23948sdkhjf

Persontrafik 2012 slår rekord

Den nya kollektivtrafiklagen som trädde i kraft 1 januari 2012 innebär stora förändringar för kollektivtrafiken. Det har skapat ett rekordintresse för mässan Persontrafik i Göteborg i november.
– Trots att det är cirka åtta månader kvar till mässan är den redan större än senast, säger projektledare Dan Ågren .

För andra gången samlar Persontrafik hela kollektivtrafikbranschen till en gemensam mötesplats. Årets mässa arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg, 27-29 november, och lockar alla stora aktörer i branschen.

– Vi ser stora fördelar med en gemensam mötesplats för hela branschen där vi kan lyfta viktiga frågor och tillsammans hitta nya idéer för att utveckla kollektivtrafiken, säger Christel Wiman , nybliven vd för Branschföreningen Tågoperatörerna.

Förutom Tågoperatörena finns ytterligare fyra medarrangörer: Svensk Kollektivtrafik, Svenska Bussbranschens Riksförbund, Svenska Taxiförbundet, och Sveriges Kommuner och Landsting. 2010 var första gången alla fem stora organisationer samlades för en gemensam mötesplats om att utveckla det kollektiva resandet. Omdömena var samstämmiga, detta var något branschen behövde, precis som konferensen i anslutning till mässan.

– Samarbete är en förutsättning för att vi ska klara den framtida kollektivtrafiken. Ska vi nå en fördubbling räcker det inte att sätta in fler bussar och fler tåg, vi måste tänka nytt och hitta nya mer flexibla lösningar, säger Anders Böcker , på Svenska Taxiförbundet, och medlem i Persontrafiks konferensråd.

Även bakom konferensen finns de fem organisationerna. Nytt för i år är att man tillsammans tagit fram en webbsida där alla organisationernas medlemmar kan lämna tips till seminarieprogrammet.

– Vi inom taxi tror exempelvis att vi kan bidra med nya idéer framför allt inom den flexibla kollektivtrafiken. Vi tror att mindre fordon kommer att få en viktigare roll i framtidens kollektivtrafik, säger Anders Böcker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062