23948sdkhjf

Pendeltåg till Arlanda

SL är nära att få politiskt klartecken för att dra en ny pendeltågslinje mellan Älvsjö och Uppsala via Arlanda, rapporterar  DN. I så fall skapas ännu ett kollektivresealternativ till Arlanda.
Länge har det talats om att låta SL:s pendeltåg ta hela vägen från Stockholm till Uppsala via Arlanda flygplats - alternativt låta UL:s Upptåget göra samma resa. Nu har dock Dagens Nyheter lyckats få fram uppgifter som tyder på att beslutet är nära och att det är SL som kommer att fa den eftertraktade trafiken Stockholm-Arlanda flygplats.

Men den som tror att det i fortsättningen ska gå att åka billigt pendeltåg till Arlanda får tänka om. Järnvägsstationen under flygplagsen ägs av A-Train som drivet Arlandabanan. Den som vill stiga av där med SL:s pendeltåg får betala en extra avgift. Så är det redan för de uppsalabor som reser med söderut till Arlanda med Upptaget som har sin södra slutstation i Upplands Väsby. Den sin vill kliva av från Upptåget på station Arlanda flygplats får betala en tilläggsavgift på 60 kronor. Antagligen blir det en liknande avgift för den som åker med SL till samma destination, men ännu är ingenting bestämt om den saken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094