23948sdkhjf

Neoplan Väst förvärvar Temsa Sverige

Neoplan Väst har förvärvat hela Temsa Sverige och kommer från 1 maj vara Svensk importör och driva den fortsatta försäljningen av Temsabussar på den svenska marknaden.
Temsa Sverige AB kommer att drivas som ett separat bolag inom Neoplan Väst Koncernen, med ambitionen att öka marknadsandelarna i de segment där Temsas produkter finns representerade.

Christer Swärd som fram till övertagandet har ägt och drivit Temsa Sverige AB, kommer under en övergångsperiod att arbeta kvar i bolaget för att lämna över till den nya organisationen. Under de år som Temsa Sverige AB varit aktivt, så har cirka 100 Temsa bussar sålts på den svenska
marknaden.

Hela Neoplan Väst ABs eftermarknads organisation med 10 verkstäder runt om i Sverige, kommer att finnas tillgängliga för befintliga och framtida Temsa kunder.

– Vi ser verkligen fram emot samarbetet med Temsa, det bussprogramm som Temsa erbjuder, med mycket hög kvalitet, karosser byggda i rostfritt stål och väldigt konkurrenskraftiga priser, kompletterar produktprogrammen som MAN och Neoplan kan leverera, säger Jocke Bay , vd och ensam ägare till Neoplan Väst AB. Han fortsätter:

– Detta gör att Neoplan Väst AB tillsammans med Temsa Sverige AB kan erbjuda bussar i alla segment,från den lilla skolbussen, till den exklusiva långfärdsbussen. Samtidigt kommer hela Neoplan Västseftermarknads organisation att kunna stärka Temsas position genom att kunna utnyttja den
kompetens som finns på våra 10 buss och lastbils verkstäder runt om i Sverige.

– Det är med glädje jag kan konstatera att jag kan lämna vidare Temsa affären i Sverige till ett så väletablerat företag i bussbranschen som Neoplan Väst. De kommer genom sin starka närvaro på eftermarknaden, definitivt att stärka Temsas position och möjligheter som buss märke i Sverige, jag kommer under en övergångs period att verka för att affärsförbindelserna med befintliga Temsa kunder på ett smidigt sätt förs in i den nya Temsa Sverige organisationen, säger Christer Swärd .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064