23948sdkhjf

Tågproblem i Västsverige

DSB Väst  har lämnat information om sin ekonomiska situation. Därför befarar Västtrafik och Hallandstrafiken att företaget inte klarar sina åtaganden kring tågtrafiken i Västsverige.
För att säkerställa att kunderna drabbas så lite som möjligt pågår nu förberedelser för ett eventuellt övertagande av en annan operatör.

– Med den information Västtrafik nu fått om de ekonomiska problemen inom DSB Väst så måste vi agera, säger Västtrafiks vice vd Roger Vahnberg .

DSB Väst har idag avtal som omfattar all pendeltågs- och regiontrafik i Västra Götaland med undantag för trafiken på Kinnekullebanan. För Hallandstrafikens del innebär detta Kungsbackapendeln och Viskadalsbanan. Även om vi har en beredskap för sådana här händelser finns det risk att tågtrafiken som DSB Väst idag kör kommer att drabbas av stillestånd under en kortare period.

Bakgrunden är en lång period av problem i tågtrafiken där DSB Väst inte kunnat erbjuda trafik enligt avtalet. DSB Väst har därför fått varningar. På senare tid har det även visat sig att DSB Västs ekonomiska situation är mycket pressad, vilket gör det svårt för bolaget att leva upp till de krav som finns i avtalet.

Det är ännu för tidigt att säga om det kommer att krävas ett operatörsbyte. Alla parter arbetar för att lösa situationen. Västtrafik och Hallandstrafiken kommer inte att lämna ytterligare kommentarer i nuläget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062