23948sdkhjf

Skånekonkurs drabbar färdtjänsten

Taxibil Syds konkurs innebär akut brist på fordon i färdtjänst och sjukresor, framförallt gäller det fordon som transporterar liggande resenärer vecka 13.
De områden som berörs mest är nordvästra, mellersta och sydvästra Skåne, vår bedömning är att nordöstra och sydöstra Skåne inte är berörda i någon större omfattning.

Under dagen har Skånetrafiken haft fortsatt dialog med konkursförvaltaren och personal från Taxibil Syd med syfte att säkerställa antalet fordon i trafik för att se till att våra kunder kan få en trygg och säker resa framöver både ur ett kortsiktigt som långsiktigt perspektiv. Tyvärr har det nu visat sig att fordonsskicket inte i alla delar är vad Skånetrafiken förvänta sig.

– Vi tror att de allra flesta av våra kunder ska kunna få de resor som man har beställ och inom en rimlig tid. För resenärer som kräver liggande transport kan det tyvärr bli längre väntetider då det i läget är just dessa fordon som vi har akut brist på, säger Lars Hellström , trafikområdeschef för Serviceresor på Skånetrafiken.

Samtidigt pågår arbetet med att få till en direktupphandling för att säkerställa transporterna inom sjukresor och färdtjänst framöver.

– Skånetrafiken vill också passa på att ge en eloge till alla våra förare som gör sitt allra bästa och verkligen ser till att våra kunder får en bra service under ansträngda och ovissa förhållande, säger Lars Hellström.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078