23948sdkhjf

Fler åker buss i påsk

6 procent fler väljer bussen i påsk  jämfört med påsken 2011, enligt Swebus. Inplanerade banarbeten med tågstopp under påskhelgen tros bidra till den ökade efterfrågan på bussbiljetter.
– Det råder även ett priskrig på marknaden som gör att påskfirare kan resa till låga priser, säger Ingvar Ryggesjö , presschef för Swebus.

Från och med Skärtorsdagen den 5 april och Annandag påsk den 9 april 2012 kommer 6 procent fler att åka med Swebus än föregående påsk, visar expressubussbolagets biljettstatistik.

– Sedan Trafikverket meddelade i förra veckan att man väljer att renovera rälsen under påskhelgen på flera orter runt om i Sverige, så har många resenärer hört av sig till oss. På resor söderut från Stockholm ser vi exempelvis en ökning av antalet resenärer mellan Stockholm och Nyköping, som en följd av att tågtrafiken mellan Stockholm - Älvsjö stängs av under hela påskhelgen. Även mellan Stockholm och Oslo märker vi av en ökad efterfrågan bland annat till följd av de planerade banarbeten, säger Ingvar Ryggesjö.

Som tidigare meddelats sätter Swebus in 101 extra avgångar för att möta efterfrågan.

– För att vara säker på att få plats på en specifik avgång bör man boka sin biljett så snart som möjlig. Dessutom är våra biljetter fortfarande riktigt prisvärda, som en effekt av rådande priskrig i bussbranschen. Ju tidigare man bokar, desto lägre prist, säger Ingvar Ryggesjö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063