23948sdkhjf

Swedavia backar om bussavgifter

Swedavia hade för avsikt att införa angöringsavgifter för alla bussar vid de tre största flygplatserna 1 maj. Men nu backar Swedavia och låter Konkurrensverket avgöra frågan.
Efter en massiv protest från Svenska Bussbranschens Riksorganisation, BR, har Swedavia beslutat att häva beslutet om angöringsavgifter för bussar som kör till Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport och Bromma Stockholm Airport. Avgiften skulle börja tas ut från 1 maj i år. Så blir det inte.

– Efter reaktioner på utformningen av systemet från bussopreratörer väljer Swedavia nu att flygga fram införandedatumet till dess att frågan är provad av Konkurrensverket, skriver Anders Wide på Swedavias marktransportenhet i ett uttalande.

Sannolikt kommer prövningstiden hos Konkurrensverket inte att bli klar före 1 maj. Om verket till slut ändå går på Swedavias linjer och tillstyrker angöreingsavgifterna så kommer inga retroaktiva avgifter att tas ut från bussar som under tiden efter 1 maj angjort flygplatserna, lovar Ander Wide.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125