23948sdkhjf

Winerdal tar över i MHF

Arne Winerdal är ny chef för MHF, organisationen som leder kampen mot rattfylleriet. Han har efterträtt Tom Bjerver som vd för MHF, Motorförarnas Helnykterhetsförbund.
– Arne har de senaste åren arbetat som chefredaktör för MHF:s tidning Motorföraren och har god kunskap om och ett mycket stort engagemang för MHF och våra frågor. Vi är mycket glada över att han nu vill anta utmaningen att vara chef för hela MHF, säger Maria Bergström , förbundsordförande MHF.

– MHF:s framgångar inom trafiksäkerhetsområdet bygger på att hela svenska folket delar våra värderingar: ingen tycker det är okej att sätta sig bakom ratten med alkohol i kroppen, säger Arne Winerdal , vd MHF.

Varje år vållar alkohol och droger i trafiken både död och svåra skador. MHF har arbetat målmedvetet sedan 1926 med att påverka attityder, att lagar och regler ska främja trafiksäkerheten och en ökad användning av tekniska lösningar som till exempel alkolås.

– Trots att 99,8 procent av all trafik i Sverige är helnykter så ställer de resterande 0,2 procenten till mycket förödelse. Mellan 80 och 100 får sätta livet till varje år. MHF:s vision är att ingen ska behöva dö i trafiken på grund av rattfylleri, säger Arne Winerdal.

Tom Bjerver har efter tio år på MHF beslutat sig för att dra sig tillbaka från rollen som vd. Han kommer istället att ta ut förtida pension. Helt ledig blir han dock inte eftersom han fortsätter på deltid som vd för MHF Test Lab i Tibro. Labbet är ackrediterat av Swedac för testning av alkoholmätningsprodukter och har en internationell kundkrets.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063