23948sdkhjf

Ny linjetrafik till Ullared

Ljungskilebuss har redan gjort det. Och nu öppnar också Swebus kommersiella kollektivtrafiklinjer till GeKås i Ullared i enlighet med nya kollektivtrafiklagen.
Med många långväga besökare och totalt 4,5 miljoner kunder per år är behovet av att resa kollektivt till fyndvaruhuset Gekås Ullared stort. De nya busslinjerna ger även mer busstrafik mellan flera orter i Skåne, enligt Swebus.Det blir nya linjer från Skåne och Göteborg till Ullared med trafikstart 24 april.

– Vi tycker att det är väldigt positivt att Swebus nu vill satsa på kollektivtrafik hit. Det ger så många fler möjligheten att på ett prisvärt och miljövänligt sätt åka till oss i Ullared, säger Boris Lennerhov , vd för Gekås Ullared.

De nya busslinjerna till Ullared avgår från Göteborg och Malmö. På vägen till Ullared gör bussarna från Malmö stopp på vägen i Lund, Landskrona, Helsingborg och Ängelholm. I Göterborg kommer bussen stanna i flera förorter, såsom Angered och Frölunda.

– Det känns fantastiskt kul att börja köra shoppingsugna till Ullared, vi har stora bagageutrymmen med gott om plats för allas påsar med fyndvaror. Hittills har det inte funnits någon kollektivtrafik alls från orter utanför Hallands län till Ullared, samtidigt som allt fler vill kunna resa dit enkelt och billigt. Ullared har faktiskt varit det vanligaste önskemålet på nytt resmål från våra resenärer under en längre tid, säger Ingvar Ryggesjö , presschef för Swebus.

Biljetterna till resorna kommer att finnas tillgängliga i Swebus ordinarie bokningssystem och linjenät. Det innebär att resenärer även kan köpa en resa mellan två orter på vägen på de nya linjen, såsom mellan Landskrona och Ängelholm.

– Det här blir även ett annorlunda sätt att utveckla kollektivtrafikutbudet i samarbete med näringslivet. Initiativet ger ju inte enbart mer kollektivresande till Ullared, utan även mellan flera orter i Skåne. Det är ett nytt och viktigt sätt att öka kollektivtrafikresandet i Sverige, säger Ingvar Ryggesjö.

Priset på enkelbiljetterna för vuxna är 89 kronor för resa från Göteborg till Ullared respektive 119 kronor mellan Malmö och Ullared. Pensionärer, studenter, ungdomar och barn reser för ett rabatterat pris. Premiärturen avgår från Göteborg den 24 april och från Malmö den 25 april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063