23948sdkhjf

TV-kändes ska lyfta Tylösand

Nyhetsankaret Anna Hedenmo, SVT,  blir årets moderator på Tylösandsseminariet3-5 september. Det är första gången en kvinna leder MHF:s årliga seminarium.
De oskyddade trafikanterna får huvudrollen i årets Tylösandsseminarium berättar tidningen Motorföraren i sitt senaste nummer. Antalet gående som dödades i trafiken förra året var dubbelt så många som året innan. Även cyklister är ofta inblandade i trafikolyckor.

– Nu vill vi sätta extra fokus på de oskyddade trafikanterna. Vi vill försöka hitta metoder och exempel på hur stadsplanerare, tekniker och andra ansvariga kan göra trafikmiljön mera säker för de oskyddade trafikanterna, säger projektledare Pernilla Morrone på MHF.

Nollvisionen lanserades första gången 1995 i Tylösands talarstol. Fortfarande spelar den en huvudroll när programmet för seminariet sätts samman. Årets konferens fokuserar på hur vi snabbast och smartast når en halvering av antalet döda i trafiken fram till år 2020.

– Tillsammans kan vi hitta innovativa, smarta åtgärder som krävs för att Sverige även i fortsättningen ska ligga i framkant vad gäller trafiksäkerhet. Och vi gör det förstås i Tylösandsseminariet på Hotel Tylösand i september, säger Pernilla Morrone.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078