23948sdkhjf

Skånska tåg punktligare

Trenden för mer punktlig trafik i Skåne håller i sig och resultatet för mars månad visar en fortsatt mer punktlig trafik, allra bäst går tågen, enligt Skånetrafiken.
Stabilare tidtabeller sedan i december, 2011, proaktivt arbete kring banarbeten, driftsäkrare fordon och anläggningar är några av orsakerna till de positiva siffrorna. Mest ökar punktligheten på tågsidan. Även Skånetrafikens NKI (Nöjd Kund Index) ökade under mars månad. I dag är 6 av 10 kunder nöjda eller mycket nöjda med trafiken och 8 av 10 är nöjda eller mycket nöjda med sin senaste resa.

Pågatåg
Pågatåg hade i mars en punktlighet på 85 procent. Det är en förbättring med 3 procent jämfört med februari och hela 12 procent bättre än mars förra året. 91 procent av Pågatågen nådde sin slutstation i tid.

Øresundstågen
Øresundstågen inom Skåne hade i mars en punktlighet på 84 procent, en förbättring med 5 procent jämfört med februari och hela 15 procent bättre än mars förra året.

Stadsbuss
Stadsbusstrafiken hade i mars en punktlighet på 88 procent vilket innebär samma värde som under februari. Jämfört med mars förra året så är stadsbusstrafiken i mars 2012 4 procent mer punktlig. Eslövs stadsbusstrafik toppar punktligheten med 98 procent.

Regionbuss
Regionbusstrafiken hade under mars en punktlighet på 82 procent, +1% jämfört med februari och samma siffra som för mars förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078