23948sdkhjf

PEAB bygger Lönneberga

PEAB har fått uppdraget att som huvudentreprenör bygga hela den nya, 22000 kvadratmeter stora miljön åt Astrid Lindgrens Värld som redan tidigare anlitat bolaget.
– Efter att ha fått bygga Mattisborgen 2011, ett mycket speciellt projekt med många utmaningar, känns det väldigt roligt att ha fått förnyat förtroende av Astrid Lindgrens Värld för att uppföra denna stora miljö från förra sekelskiftet, säger Jan Johansson , koncernchef PEAB.

På ett nästan 5 tunnland stort område i direkt anslutning till parken och som kommer att införlivas med parken kommer man att återskapa ett småländskt landskap från förra seklets början med gården Katthult i centrum samt bland annat en intilliggande äldre stadskärna.

– I sitt genomförande byggnationen av Mattisborgen 2011 visade PEAB prov på kunnande, engagemang och höga kvalitet samt att de klarade att hålla den mycket tuffa tidsramen som var då - detta gör att vi är övertygande om att PEAB är rätt organissation för projektet nya Emil i Lönneberga 2013, säger Mikael Ahlerup vd för Astrid Lindgrens Värld.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063