23948sdkhjf

Kolmården öppnar 28 april

Den här sommarsäsongen inleder Kolmården med en extra lång och innehållsrik premiärhelg 28 april. I fokus står nya pandaanläggningen och aktiviteter för barn.
Premiär­helgen sträcker sig från 28 april – 1 maj och under dessa fyra dagar blir det lite extra feststämning med bl a ansiktsmålning, uppträdande av Ulrik Munther och glass till alla barn. Aktiviteterna varierar från dag till dag.

– Nu är det äntligen dags att slå upp portarna för en ny sommarsäsong på Kolmården. Extra roligt blir det med en så lång premiärhelg eftersom vi hoppas och tror att fler besökare då har möjlighet att besöka oss och ta del av alla fantastiska upplevelser som Kolmården erbjuder, säger Mats Olsson , vd på Kolmårdens Djurpark.

Den nya pandanläggningen invigs
28 april kl 11.00 kommer kommunalrådet Lars Stjernkvist och Kolmårdens VD Mats Olsson att klippa bandet och inviga de röda pandornas nya anläggning. Den specialdesignade anläggningen har planerats in i minsta detalj och där finns klätterträd, rhododendronbuskar, bambu, berg, en damm och en bäck. Årets nykomlingar, de röda pandorna Maïko och Pandora, kommer då att vara på plats i sitt nya hem.

Extra för barnen och fokus på tiger
Förutom att barnen 28-29/4 bjuds på glass, kan de förvandlas till minitigrar vid Tiger World där det är ansiktsmålning mellan kl 13.00 - 15.30 alla dagar under premiärhelgen. Vid Tiger World kommer det även att vara extra tigerinformation kl 12.30 och 15.30 varje dag under hela premiärhelgen. Besökarna får då information om Kolmårdens Amurtigrar (Sibirisk tiger), hur de sköts och om anläggningen där de bor.

Ulrik Munther uppträder
1 maj kl 13.30 uppträder den populära artisten Ulrik Munther på scenen i Marine World. Ulrik Munther vann Lilla Melodifestivalen 2009 med sin låt ”En vanlig dag” och på Melodifestivalen 2012 kom Ulrik 3:a med låten ”Soldiers”.

Under öppningshelgen 28 april – 1 maj är Kolmårdens Djurpark öppen kl 10.00 – 17.00.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109