23948sdkhjf

Lag om eftersupning dröjer

Det duger inte att det dröjer så länge att få fram en lag mot eftersupning! Det säger riksdagsman Anders Andersson (KD) i senaste numret av tidningen Motorföraren.
För över ett år sedan beställde Sveriges riksdag en lag som förbjuder eftersupning i samband med trafikolyckor. På en direkt fråga svarar nu Sonja Montin på justitiedepartementet att det inte finns någon tidsplan för att lägga fram en lag mot eftersupning – trots riksdagens beställning för över ett år sedan.

– Justitiedepartementet funderar just nu på hur uppdraget för en sådan utredning ska se ut och vilket annat projekt det är lämpligt att föda in projektet om eftersupning i, säger Sonja Montin .

Anders Andersson kommer nu att vända sig till justitieutskottet i riksdagen för att öka trycket på regeringen.

– Vi vet att allmänheten verkligen stöder kravet på en lag mot eftersupning i samband med bilkörning. Den som kör full ska inte kunna dricka efter bilkörningen och på så sätt komma undan straff.

Riksdagsledamöterna Lena Hallengren (S) och Kennet Johansson (C) delar Anders Anderssons förvåning över att lagförslaget från regeringen dröjt så länge, skriver Motorföraren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096