23948sdkhjf

BuA-lockout av flygbussar

I syfte att skydda de strejvarslade bolagen Flygbussarna Airport Coaches och Swebus, lockoutar BuA, Bussarbetsgivarna, tio bussbolag med motsvarande linjer ut i lockout.
– Kommunals strejk riskerar de två företagens verksamhet. För skydda de drabbade företagen från orättvis konkurrens har en enig styrelse beslutat att ta möta strejken med en lockout, säger Peter Jeppsson , vd för TransportGruppen och Bussarbetsgivarna.

Det ursprungliga varslet är riktat mot Vårdföretagarna och innebär nyanställningsblockad för personliga assistenter. Bussarbetsgivarna är inte avtalspart och kan därför inte påverka förhandlingarna.

– Vi beklagar att vi tvingas till denna åtgärd. Men vi måste skydda våra medlemsföretag från att tappa hela sin marknad på grund av en konflikt som de inte har någon möjlighet att påverka, säger Peter Jeppsson.

Kommunalarbetareförbundet varslade 12 april om strejk i sympatimed det primärvarsel som rör avtalsområdet personlig assistans, som Kommunal har utlyst och som trädde i kraft vid midnatt 20 april. De avtalstecknande parterna i avtalet – Vårdföretagarna och Kommunalarbetareförbundet – har hittills inte lyckats nå en överenskommelse.

Kommunals sympativarsel avser Flygbussarna Airport Coaches ABs transporter till och från sju flygplatser samt Swebus Express bussar till och från Arlanda. Strejken träder i kraft måndagen den 23 april klockan 14.00.

Den lockout som Bussarbetsgivarna vidtar omfattar Svenska Kommunalarbetareförbundets medlemmar som är anställda som bussförare, i nedanstående företag. Lockouten avser trafik som ankommer respektive avgår från flygplatserna Arlanda, Bromma, Skavsta, Göteborg City, Landvetter, Västerås och Malmö.

FAKTA/Företagen som tagits ut i lockout
Y-buss
Air-Bus
Airporter
City Shuttle
Shuttle Non Stop
Swebus Express
Keolis
Nobina
Arriva
Buss i Väst
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095