23948sdkhjf

Arriva tar över Lidingöbanan

Arriva tar över Lidingöbanan från och med den 20 augusti i år och kommer att köra trafiken på bananfram till dess den stänger för ombyggnation under 2013 eller 2014.
– Lidingöbanan har en lång tradition och har många nöjda kunder och erkänt duktig personal och det känns verkligen bra att få hälsa alla välkomna till Arriva, säger marknadsdirektör Niclas Blomqvist och fortstter:

– Det finns stora samordningsfördelar med E20 och möjlighet till helhetslösningar. Detta innebär bland att vi kommer att kunna erbjuda trygghet för personalen.

– Vi ser fram mot att genomföra detta uppdrag tillsammans med personalen på Lidingöbanan och med SL som samarbetspartner för att trygga fortsatt hög kundnöjdhet, säger vd Erik Bech-Jansen .

FAKTA/Lidingöbanan
Lidingöbanan invigdes 1914 och är i sin nuvarande sträckning 9 kilometer lång, från Ropsten till Gåshaga brygga, och turen med linje 21 tar 20 minuter.
Trafiken körs för närvarande i fem omlopp, där varje tur består av motorvagn (A30) plus en eller två manövervagnar (B30), totalt 15 vagnar. På Lidingöbanan finns i dag 80 anställda.

Under 2013 eller 2014 påbörjas arbetet med att modernisera Lidingöbanan, som vid Ropsten byggs
samman med den planerade Spårväg City för direktförbindelse in till Stockholms C. Under byggperioden
kommer trafiken på banan att ersättas av buss och när den återupptas kommer vagnparken att bytas ut
mot moderna vagnar.

Garage och verkstad ligger mitt på linjen, intill AGA. Nuvarande operatör är Veolia Transport.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063