23948sdkhjf

Travresor med Swebus

Swebus och Solvalla startar travresor i samarbete med ATG, det blir direktbussar från Västerås, Enköping, Uppsala och Gävle till både Elitloppet och V86 på Solvalla.
Genom det nya initiativet kan travsportintresserade parkera bilen och ta bussen istället. Samarbetet innebär även mer kollektivtrafik i Mälardalen och Uppland.

– Vi vill vi locka travsportintresserade i Mellansverige att resa kollektivt till travet. V86 och Elitloppet lockar över 200 000 besökare, så behovet av bekväma resor till Solvalla är stort. Dessutom fortsätter bussarna från Solvalla direkt till Stockholm city, så den som vill följa med som resesällskap kan passa på att göra annat under kvällen, säger Ingvar Ryggesjö , presschef för Swebus.

Swebus travresor går till Elitloppet och V86-loppen under maj månad. I biljetterna ingår inträde och travprogram till V86-loppen. Till Elitloppet ingår travprogrammet i biljettpriset.

– Vi på Solvalla har en tydlig miljöprofil och vårt långsiktiga mål är att öka det kollektiva resandet till våra travtävlingar. Det är både bekvämt och ekonomiskt rätt att satsa på kollektivt resande, säger Hans Göran Johansson , marknadsansvarig Solvalla.

Resorna till Solvalla läggs till Swebus ordinarie linjenät med anslutande bussar i Stockholm. Detta innebär utökad kollektivtrafik för alla resenärer i Västerås, Enköping, Gävle och Uppsala med omnejd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078