23948sdkhjf

Kontantfritt på X-trafik

Att begränsad kontanthantering ombord ger tryggare resor är känt sedan länge. X-trafik tar därför bort kontanthanteringen ombord på tåg och bussar i Hälsingland.
Från 14 maj kan man inte längre köpa periodkort eller ladda Reskassa med kontanter på X-tågen och bussarna i Hälsingland. Endast enkelbiljetter och dagbiljetter kan i fortsättningen betalas kontant ombord. Detta gäller sedan 2010 på alla bussar i Gästrikland.

X-trafik har under flera år jobbat aktivt för att minska kontanterna ombord. Under 2011 var andelen kontanter 17 procent av den totala försäljningen, vilket är en halvering sedan 2009.

– Under de senaste åren har vi utveckla våra försäljningskanaler och idag kan kunderna köpa sina kort till exempel på hemsidan, kundcenter eller betala med kontokort ombord. Inom kort byter vi även ut kontokortsterminalerna ombord så att vi kan hantera fler typer av kontokort, såsom exempelvis. VISA Electron och Maestro. Genom att jobba för att minska kontanterna ombord och utveckla nya försäljningskanaler skapar vi en bättre tillvaro både för personal och kunder, säger affärschef Lars Björling .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095