23948sdkhjf

Lättare reseplanerare i Skåne

Nu ger Reseplaneraren på skanetrafiken.se automatiskt förslag på en alternativ resa om den ordinarie turen är försenad eller inställd. Det här ska locka fler att stiga på bussen i Skåne.
Skånetrafiken är ett av de första trafikbolagen i Sverige som har infört denna funktion i Reseplaneraren. Söktjänsten Reseplaneraren på skanetrafiken.se är ett snabbt och enkelt sätt att hitta rätt resa. Nu har trafikinformationen blivit ännu bättre. Kunderna behöver inte längre själva leta efter en alternativ resa om den ursprungliga turen är inställd eller försenad. Reseplaneraren ger automatiskt ett alternativt förslag. Funktionen har införts under våren och är en av de första i sitt slag i landet.

– Vi vill att våra kunder ska veta hur de ska resa på ett bättre sätt. Reseplaneraren ger direkt förslag på en annan resa som passar bättre. Tidigare fick man bara veta att den föreslagna resan var inställd eller försenad. Resor som inte går att genomföra på grund av kända störningar föreslås inte längre, säger Anders Vårmy , förvaltare för Reseplaneraren.

Röd triangel
En sökning via Reseplaneraren fungerar precis som vanligt. Inga nya inställningar eller sökvägar krävs. En röd triangel signalerar att det är en alternativ resa som har föreslagits. Mer information om vad som har hänt med resan finns under länken ”Detaljer”. Där finns också en länk till det förslag som Reseplaneraren normalt hade gett.

Byggs ut för mobil
Även vid sökning via Reseplaneraren i mobilen kommer de alternativa resförslagen upp, med en anmärkning om att det har hänt något på turen, men än så länge saknas stöd för att också visa den ursprungliga resan.

– Men till sommaren ska funktionen byggas ut fullt även i våra mobilapplikationer. Först för iPhone, sedan för Android, säger Anders Vårmy.

FAKTA/Nya reseplaneraren i Skåne
Reseplaneraren är en populär tjänst. Varje vecka görs över 700 000 ressökningar i Reseplaneraren på skanetrafiken.se och 600 000 ressökningar i mobilapplikationerna för iPhone och Android. Med funktionen ”alternativ resa” blir trafikinformationen ännu bättre. Satsningen ingår i ett övergripande handlingsprogram för förbättrad trafikinformation. Om den ordinarie turen är inställd eller försenad ger Reseplaneraren automatiskt förslag på en alternativ resa. En röd triangel intill resförslaget signalerar att något har hänt med resan. Under länken ”Detaljer” ges ytterligare information. Där finns också en länk till den resa som normalt hade föreslagits. Under sommaren 2012 byggs funktionen ut fullt även för Skånetrafikens mobilapplikationer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11