23948sdkhjf

Taxifödsel i Göteborg

25 april föddes en flicka i en av Taxi Göteborgs bilar. På väg till Östra Sjukhuset gick det inte att vänta längre utan kvinnan fick själv förlösa sin dotter i taxins baksäte.
– Det är inte ovanligt att vi kör kvinnor till förlossningen och att det är en aning stressad stämning, men att ett barn föds i baksätet hör absolut till ovanligheterna, säger Imad , den stolta föraren på Taxi Göteborg.

När kvinnan hämtades berättade hon att det var bråttom. Föraren gjorde sitt bästa för att komma fram så snabbt som möjligt, men på vägen bad kvinnan om att få lägga sig i baksätet för nu var det nog dags. Strax därefter hörde föraren barnskrik. En flicka var född. Föraren körde av från vägen och stannade för att ringa ambulans.

– Jag försökte vara så behjälplig som möjligt. Jag värmde kvinnan med min jacka och pratade lugnande med henne, berättar föraren.
Både mamman och dottern mår bra och på Taxi Göteborg är man glad och stolt över att igen få äran att sätta ett nytt liv till världen. Senast det skedde var 2005.

– Det är naturligtvis bättre om vi hinner till sjukhuset men om det inte går är det fantastiskt att våra förare gör det bästa av situationen. Vi på Taxi Göteborg skickar våra varmaste hälsningar till mamman och den lilla flickan. Jag beställde precis ett litet klädesplagg till flickan och så klart ska hon få åka hem gratis och förhoppningsvis med föraren som körde henne nästan hela vägen till Östra Sjukhuset, säger Eva Blomdahl informationsansvarig på Taxi Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063