23948sdkhjf

Mest Valborg i Göteborg

I år vlde de flesta studenterna att resa till Göteborg för att fira Valborg framför Uppsala och Lund. Det visar biljettstatistik från expressbussföretaget Swebus.
– Många passar på att resa bort nu i helgen i och med att man kan ta långhelg. Det gör att vår biljettstatistik blir en fingervisning om vart Valborgsfirandet kommer att bli som mest intensivt i morgon. De flesta reste iväg redan igår eller kommer att det idag, för att vara på plats när firandet drar igång redan imorgon bitti, säger Ingvar Ryggesjö , presschef på Swebus.

De populäraste resmålen för studenter under Valborgshelgen är Göterborg, följt av Stockholm och Uppsala. Även Lund är populärt och Swebus har under helgen satt in flertalet extrabussar mellan Göteborg och Lund. Som tidigare meddelats utökar Swebus resemöjligheterna under Valborgshelgen i hela linjenätet, och har bland annat valt att sätta in extra avgångar mellan Stockholm och Uppsala.

FAKTA/Studenternas populäraste resmål under valborgshelgen
1. Göteborg
2. Stockholm
3. Uppsala
4. Jönköping
5. Lund
6. Linköping
7. Malmö
8. Oslo
9. Örebro
10. Helsingborg

Fotnot. Listan baseras på vart flest ur resenärskategorin studenter reser mellan den 27 - 30 april enligt Swebus biljettstatistik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062