23948sdkhjf

SNCF ökar ägandet i Keolis

Den franska statliga järnvägs-, transport- och logistikkoncernens, SNCF, styrelse har godkänt en ny ägarstruktur för Keolis. Det innebär att SNCF stärker sitt inflytande och nu äger 70 procent av Keolis. De resterande 30 procenten kommer att innehas av Caisse de Depot et de Placement du Québec (CDPQ).
Den nya ägarstrukturen ger Keolis en mycket stabil plattform med SNCF som en stark industriell ägare och CDPQ som en långsiktig investeringspartner.
Förändringarna sker genom att tidigare finansiella ägare (Axa Private Equity Capital, Caisse de Depot et Placement du Québec (CDPQ) och Pragma) sålt sitt aktieinnehav till Keolis och CDPQ. SNCF har stärkt sitt inflytande genom att öka aktieinnehavet från 56.7 till 70 procent.
De nya aktieägarna kommer att verka för Keolis tillväxt såväl internationellt som i Frankrike. Tillväxtstrategin bygger på långsiktiga partnerskap med lokala myndigheter fokus på kundservice, innovation och kostnadseffektivitet.
I samband med förändringarna blir David Azéma arbetande styrelseordförande för Keolis. David Azéma är för närvarande vice vd i SNCF koncernen.
Nuvarande styrelseordförande Michel Bleitrach stannar kvar i SNCF koncernen som rådgivare till SNCF:s vd Guillaume Pepy.
SNCF är en världsledande aktör inom transport och logistik med 245 000 medarbetare i 120 länder. Omsättningen 2011uppgick 32,6 miljarder € år varav 23 procent på marknader utanför Frankrike. Koncernen består av fem divisioner:
SNCF Infra – Drift och underhåll av järnvägssystem
SNCF Proximités – Lokal och regional tågtrafik
SNCF Voyages – Tågtrafik med höghastighetståg
SNCF Geodis – Frakt-och logistikservice
Gares och Connexions – Statio
SNCF:s styrelse godkände Keolis nya ägarstruktur vid ett styrelsemöte den 18 april.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095