23948sdkhjf

Bussförar-SM anmälningsdags!

Sabina Strömmare vann Bussförar-SM 2011 i hårdaste konkurrensen någonsin, i år utmanar hon alla svenska bussförare i Bussförar-SM 2012. Dags att anta Sabinas utmaning!
Bussförar-SM inleds med ett nätbaserat teoriprov som alla som anmäler sig får genomgå. Den som vill vara med i mästerskapet måste ha anmält sig och genomfört provet på nätet före 17 juni i år, men varför vänta till sista dagen.

– Det var jätteroligt att vinna Bussförar-SM. Uppmärksamheten blev stor, många kolleger kommenterade och Kil är ett liten samhälle så där visste i princip alla om att jag vunnit Bussförar-SM, säger Sabina Strömmare som bor i skogarna utanför Kil i Värmland.

Sabina Strömmare är den andra kvinnan i rad som vinner Bussförar-SM: 2010 vann Monica Karlsson, Hallens Buss i Ankarsrum. Vad är det som händer? frågar sig många inom bussbranschen. Ska det bli ännu en tjej i topp år 2012? Eftersom männen ännu är tungt dominerande bland de svenska bussförarna borde de rent statistiskt dominera också i toppen av Bussförar-SM – men allt är inte statistik, vilket de senaste två årens vinnare tydligt visat.

Till vardags kör Sabina Strömmare för Swebus, linjen som går mellan Oslo och Stockholm via Karlstad. Hon växte mer eller mindre in i bussbranschen eftersom hennes mamma körde skolbuss i Järfälla där hon växte upp. Nu bor hon utanför Kil i Värmland med sin familj och naturligtvis redan anmäld till årets mästerskap.

– Jag tänker självklart försvara titeln. Jag har sagt till gubbarna på depån att de får anmäla sig nu. Så det kanske blir fler Karlstadschaufförer i tävlingen det här året, jag hoppas det, säger Sabina Strömmare.

Swebus systerbolag Nobina är det bussbolag som leder stort i fråga om antalet bussförare som deltar i Bussförar-SM 2012: hela 57 Nobinaförare fanns med när denna notis skrevs. Tvåa är Keolis med 16 förare, trea Veolia med 11. Men det finns ännu tid att hyfsa siffrorna för alla bussbolag i Sverige.

Läs mer om Bussförar-SM genom att klicka HÄR!. I TRAFIKFORUM nr 4 som utkommer i mitten av maj finns en längre artikel om Bussförar-SM och Sabina Strömmare samt fler uppgifter om vilka bussbolag som hittills har flest deltagande förare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062