23948sdkhjf

19 hotell får ny Europa-skylt

Hotelstars Union har tagit fram en ny skylt som ska pryda över 19 000 hotell över hela Europa. Skylten visar hur många stjärnor som hotellet har. Den absolut första skylten i Europa sattes upp igår på The Collectors Victory Hotel i Stockholm.
– Det är väldigt roligt att ett svenskt hotell fick äran att sätta upp den absolut första skylten i hela Europa, säger Eva Östling Ollén, vd för Visita. Ett gemensamt klassificeringssystem är bra för konsumenten, som får en bättre möjlighet att jämföra hotellens erbjudanden.
Hotelstars Union, som består av 11 europeiska länder samt Åland, har sedan tidigare tagit fram ett gemensamt stjärnmärkningssystem som klassificerar hotellen i dessa länder. Den gemensamma stjärnmärkningen ska fungera som en vägledning för konsumenterna när de väljer hotell. Ett fyrstjärnigt hotell i Flen har därmed samma standard som ett fyrstjärnigt hotell i München, Budapest, Zürich eller Amsterdam.
För att göra det ännu tydligare och enklare för konsumenterna att välja hotell har man nu enats om en ny skylt som ska pryda alla hotell. Den nya skylten kommer att börja distribueras ut till hotellen i Europa under maj månad. Men redan igår sattes den första skylten upp i Sverige, en fyrstjärnig skylt på hotell Victory i Stockholm.
– Våra gäster uppskattar att det finns ett objektivt och gemensamt bedömningssystem i Europa av hotellens kvaliteter, säger Mats Bengtsson, ägare och hotellchef på familjeföretaget The Collectors Victory Hotel. Det blir mer trovärdigt om en oberoende aktör betygssätter hotellen, än att hotellen betygsätter sig själva.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.299