23948sdkhjf

åka buss utan deg i Skåne

Kontantlös kollektivtrafik gäller i Skåne  - samtidigt har många medborgare ifrågasatt kontantstoppet på  bussar och tåg. Nu ska Skånepolitkerna förklara hur det ska gå i framtiden.
Nu vill Region Skåne ta hjälp av medborgarna för att komma fram till framtidens betalsystem för kollektivtrafiken. Det gjorde man bland annat på torsdag 10 maj utanför Bo Ohlssons i Tomelilla. Dit kom några politiker från Region Skånes beredning för medborgardialog och verkligen prata direkt med tomelillabor som i sin tur fick ställa frågor till dem om hur de vill kunna betala för kollektivtrafiken.

– Vi står inte vid en tågstation eller busshållplats, för hela poängen med medborgardialog är att lyssna på alla medborgare, inte bara de som redan är kunder hos Skånetrafiken, säger Karin Olsson-Lindström , ordförande i beredningen för medborgardialog i sydöstra Skåne.

Det är kollektivtrafiknämnden som gett beredningarna för medborgardialog i uppdrag att ta reda på skåningarnas önskemål och förväntningar på framtidens betalsystem.

– Förutom att ställa frågor till och svara på frågor från medborgarna kommer vi även försöka att rekrytera några till en fokusgrupp som träffas på Biblioteket i Tomelilla på tisdag den 15 maj kl 18.30. Genom en diskussion i en fokusgrupp hoppas vi att kunna ställa lite mer komplexa frågor och få andra svar än vad vi kan få när vi fångar någon i flykten, säger Karin Olsson-Lindström.

De politiker som kommer att stå utanför Bo Ohlssons är Lars Lundberg(KD), Marie Saltarski (S) och Ing-Britt Hoff (S), samtliga från Region Skånes beredningar för medborgardialog.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078