23948sdkhjf

Plötslig sjukdom bakom bussolycka

En fullsatt buss från Ceris Resor välte på E4 straxt norr om Arlandaavfarten söndag 13 maj - föraren svimmade bakom ratten, dessbättre blev ingen allvarligt skadad.
– Vi hade änglavakt den här gången, det var riktigt otäckt men tack och lov blev ingen allvarligt skadad, säger Benny Eriksson , vd för Ceris Resor i Sundsvall till rt-forum.

Föraren som svimmade bakom ratten är en erfaren förare och när han steg på i Björklinge några mil norr om Uppsala var han helt utvilad och kände sig full frisk. Men några mil söder ut blev han akut illamående och började sakta in farten och höll åt höger ut mot vägrenen.

Enligt Benny Eriksson uppfattade andreföraren då att något var fel och ryckte in för att försöka styra upp bussen från vägrenen och när den stannade stod den på alla hjulen ett ögonblick – men den hade gått för långt ut mot diket, lutningen var för stor och bussen lade sig ner på sidan när den redan stod stilla.

– Tack vare att farten var i princip noll när bussen välte klarade sig alla undan allvarligare skador som till exempel allvarliga skärsår av splittrade glasrutor. Och så vitt jag inhämtat av räddningstjänsten gick utrymningen av bussen snabbt, på mellan tre och fem minuter var alla ute ur bussen genom tackluckor, framruta och bakruta. I samband med just evakueringen var det någon eller några som ådrog sig skärskador enligt de uppgifter jag fått, säger Benny Eriksson.

Den plötsligt sjuke föraren fördes till Akademiska Sjukhuset i Uppsala där han fortfarande var kvar under förmiddagen 14 maj. Han ska vara vid medvetande och inget hjärtfel har konstaterats varför man inriktar sig på att genomföra undersökning av hjärnan. Föraren hade haft hosta och viss förkylning tidigare men ingenting som fick honom att avstå från arbetspasset.

I andra media uppgavs två personbilar vara inblandade i bussolyckan. Men detta stämmer inte, det var en bilförare som stannade när han uppmärksammat bussolyckan. Dessvärre körde en annan personbil in i den parkerade bilen, lyckligtvis blev ingen i personbilarna heller allvarligt skadade.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063