23948sdkhjf

Ingela Bendrot ny statssekreterare hos Elmsäter-Svärd

Regeringen utsåg på tisdagen Ingela Bendrot till ny statssekreterare hos infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Bendrot efterträder Carl von der Esch som för en tid sedan utsågs till statssekreterare i Försvarsdepartementet.
Bendrot har närmare trettio års yrkeserfarenhet från politik och näringsliv. Hon kommer närmast från egen konsultverksamhet.
1983 anställdes hon som kemiingenjör på OKG AB i Oskarshamn. 1989 började hon som politisk handläggare på moderaternas riksdagskansli. 1991 – 1994 var hon samordningsansvarig på Statsrådsberedningen. Därefter var Bendrot miljöchef på Skanska och var bland annat med och bildade föreningen Näringslivets Miljöchefer i mitten av 90-talet.
1998 tillträdde hon som biträdande stadsdirektör i Stockholms stad, för att 2002 börja på Svenskt Näringsliv där hon bland var engagerad i frågor rörande hållbar utveckling. 2005 – 2008 var hon ansvarig för nätverket Sällskapet Politik och Näringsliv, ett väl etablerat samarbete mellan riksdagen och Svenskt Näringsliv. 2009 startade hon ett eget företag som har varit inriktat på att hjälpa företag och organisationer att utveckla sin kommunikation och förbättra sina politikerkontakter.
Ingela Bendrot är född och uppvuxen i Kalmar och bor sedan 1997 i Täby.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078