23948sdkhjf

Sista chansen nå Bussförar-SM!

Anmälningstiden till kvaltävlingen av Bussförar-SM 2012 har ännu inte gått ut – fram till och midsommaraftonsnatten 22 juni går det att delta i uttagningsprovet på nätet.
Intresset för Bussförar-SM är fortsatt högt i hela Sverige. Och det krävs en hel del för att komma med bland de 16 som går vidare till förarprovet i Kumla den 29 september.

– I nuläget måste man ha mer än 26 rätt, eller en tid snabbare än 8 minuter och 39 sekunder för att komma med till förarprovet. Antalet anmälda är i nuläget 341, men med ett par dagar kvar är det ingen omöjlighet att vi kommer upp till 400 anmälda, säger projektledaren Jacob Albertsen till rt-forum.

Tävlingen arrangeras av Bussarbetsgivarna, BuA i samarbete med tidningarna RESFORUM och TRAFIKFORUM. Syftet med Bussförar-SM är att öka fokusen samt höja statusen på bussföraryrket då rekryteringsbehovet är mycket stort och branschens krav ständigt ökar. Förarna är företagets ansikte utåt och det är viktigt som förare att vara serviceinriktad, representativ och ha ett bra kundbemötande. Som bussförare ska man kunna köra fordonet mjukt och säkert, ekonomiskt och riskmedvetet. Det är viktigt att kunna manövrera fordonet i trånga trafikmiljöer. Som bussförare är det även viktigt att vara kvalitets- och miljömedveten och kunna hantera konfliktsituationer

Tävlingen är öppen för yrkesverksamma bussförare med giltigt busskörkort, körkortsbehörighet D, dock ej förare som har som huvudsaklig sysselsättning att utbilda andra förare. Alla som anmäler sig till Bussförar-SM 2012 får göra ett internetbaserat teoriprov. Provet består av 30 frågor. De 16 bussförare som har de bästa resultaten går vidare till finalen. Sista anmälningsdag för tävlingen är den 17 juni 2012.

De 16 bästa från uttagningsprovet kallas till finalen i Kumla den 29 september för att göra teoriprov och omfattande praktiska prov, bland annat halkkörning och katastrofövning.

De tre bussförare som uppnått bästa resultat i samband med finalen blir inbjudna att delta i prisceremonin. Vem som vinner och därmed kan kalla sig Sveriges Bästa Bussförare 2012 och vilka som blir tvåa och trea avslöjas först då!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062