23948sdkhjf

Så reser svenskarna

HUI Research har startat en konsumentundersökning om svenskarnas resvanor för att ge svensk besöksnäring bättre beslutsunderlag.
Marknadskunskap är en konkurrensfördel som leder till bättre affärer. HUI Research har därför startat en ny konsumentundersökning som kommer att ge svensk besöksnäring bättre beslutsunderlag. Undersökningen - Swedish Tourism Survey - mäter löpande resvanorna bland svenskar och nordbor. Undersökningen baseras på 50 000 webbintervjuer och omfattar svenskars resande inom och utom Sverige samt resandet till Sverige från våra nordiska grannländer, både affärs- och fritidsresor. Swedish Tourism Survey täcker därmed in huvuddelen av svensk turism.

Undersökningen följer hur resandet utvecklas över tiden, vilka destinationer som är populärast, hur olika grupper reser och inte minst hur mycket pengar turister spenderar. Swedish Tourism Survey ger svar på hur mycket svenskar spenderar på resor inom Sverige och utomlands, hur mycket som spenderas på olika semesterformer och i olika regioner. Några resultat från första kvartalet i år presenteras nedan.
• Den vanligaste anledningen till att svenskar reser, både inom Sverige och utomlands är av sociala skäl - man reser för att träffa vänner och släktingar.
• Spanien var det främsta resmålet för utlandsresan, följt av Thailand, Finland, Norge och Tyskland.
• Stockholms län var det mest välbesökta länet när svenskar semestrar på hemmaplan, sedan kom Dalarnas, Västra Götalands, Jämtlands och Skånes län. Till Dalarna och Jämtland reste svenskarna för att åka skidor och till övriga län i första hand för att besöka släkt och vänner.
• De svenskar som reste utomlands med övernattning konsumerade för i snitt 12 000 kronor per person och resa mot 2 200 kronor för de som reste inom Sverige, dvs mer än fem gånger så mycket.
• Svenskar som reste utomlands med övernattning konsumerade i snitt åtta gånger så mycket som de som reste utomlands över dagen
(12 000 kronor per person och resa jämfört med 1 500 kronor).
• Shoppingresorna över dagen gick främst till Danmark och Tyskland.
• Nästan dubbelt så många resor gick till snö och vinter som till sol och värme.
• Familjer med barn reste i större utsträckning till svenska fjällen eller Alperna medan personer utan barn valde sol och värme.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.39