23948sdkhjf

Extrabussar under Almedalsveckan

Under årets Almedalsvecka sätter Flygbussarna sätter in extrabussar för att kunna ta hand om de rekordmånga besökkarna.Trafikutökningen sker i samarbete med BIL Sweden, Scania och Volvo.
– När Almedalen är som mest folktätt, den 1-6 juli, sätter vi in extrabussar. Avgångstiderna kommer att anpassas till flygens ankomsttider för att resenärerna ska kunna ta sig till Visby centrum så snabbt som möjligt, säger Eva Tiséus , marknadschef på Flygbussarna.

Extrabussarna stannar vid hållplatserna Östercentrum, Busstationen, Hamnhotellet och Almedalen. Avgångarna från flygplatsen är anpassade till flygens ankomster. Från Almedalen blir det en till två avgångar varje timme mellan klockan 8 och 19. Den ordinarie flygbusslinjen går som vanligt mellan flygplatsen och busstationen via Snäck.

– Att resa tillsammans innebär alltid minskade utsläpp. Dessutom utbildar vi våra förare i bränslesnål körning. Genom att undvika häftiga inbromsningar och snabba accelerationer kan bränsleförbrukningen minska med upp till tio procent, säger Eva Tiséus.

Biljetten kostar 50 kronor och kan köpas ombord på bussen, på Flygbussarnas webbplats eller via Flygbussarnas app. För att resan ska gå så smidigt som möjligt uppmanas resenärerna att köpa biljett innan de kliver ombord på bussen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078