23948sdkhjf

Blekingetrafiken tar över skoltrafik

Blekingetrafiken tar över skolskjutstrafiken i Karlshamn från och med höstterminen 2014. Det beslutades vid Blekingetrafikens styrelsemöte idag efter önskemål från Karlshamns kommun.
Under våren har Blekingetrafiken undersökt möjligheterna att ta över skolskjutstrafiken för grund- och särskolan i Karlshamn. Nu har en överenskommelse gjorts med Karlshamn kommun som innebär att Blekingetrafiken tar över och ansvarar för upphandling och planering av skolskjutstrafiken med start höstterminen 2014.

– Blekingetrafikens kompetens inom området kollektivtrafik och trafikplanering kommer att tillföra mycket för våra skolskjutsar. Samarbetsavtalet ligger helt rätt i tid och ger oss möjlighet att samorda linjetrafik och skolskjutsar vilket inte bara gynnar barn och unga, utan alla som vill åka kollektivt, säger Jörgen Funestad , förvaltningschef på utbildningsförvaltningen i Karlshamns kommun.

Utbildningsförvaltningen kommer fortsättningsvis att ansvara för myndighetsbeslut och regelverk, både när det gäller skolskjutsbestämmelser samt elev- och föräldrakontakt. För Blekingetrafikens del innebär avtalet att planera, upphandla och ingå avtal med trafikutövare för att tillgodose utbildningsförvaltningens totala behov av skolskjutstrafik. Kommunen kommer med andra ord fortfarande ansvara för vem som får skolskjuts och Blekingetrafiken kommer att ansvara för att eleverna transporteras tryggt och säkert till och från skolan.

– Genom att ansvara för skolskjutstrafiken i Karlshamn får vi möjlighet att optimera och effektivisera skolskjutsplaneringen och samordna arbetet med övrig trafikplanering. Redan efter sommaren kommer vi att inrätta en tjänst som kommer att planera inför starten augusti 2014, säger Hans Jonasson vd för Blekingetrafiken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062