23948sdkhjf

Attack mot taxiockerpriser

Taxibranschen, besöksnäringen och berörda myndigheter gör gemensam sak mot friåkarnas hutlösa priser i Stockholm. Nu ska fusket stoppas med en välriktad informationensattack.
I samband med Svenska Taxiförbundets paneldebatt i Almedalen den 4 juli presenterar Stockholms trafikborgarråd Ulla Hamilton en informationskampanj om taxipriser som har tagits fram av Stockholms stad i samarbete med taxibranschen, besöksnäringen och berörda myndigheter.

Kampanjen vänder sig till turister och besökare från andra länder som inte känner till att den svenska taximarknaden är avreglerad och att det finns ett antal friåkare som utnyttjar turisternas okunskap till egen fördel.

På senare år har allt fler taxifordon dykt upp med priser som ligger avsevärt högre än genomsnittet. I vissa aktuella fall är priserna så höga att de skulle kunna likställas med ocker.

Informationen kommer att finnas i taxifordon som tillhör Taxi 020, Taxi Kurir och Taxi Stockholm, på turistbyrån Stockholm Tourist Center, turistbyråerna i hamnarna, hos cykelturistinformatörerna och på turistbyråerna på Arlanda. Dessutom kommer de att distribueras av Jernhusen och City i Samverkan samt finnas vid större museer/attraktioner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359