23948sdkhjf

Buss Trollhättan-Göteborg

Trafikverket bygger dubbelspår mellan Göteborg och Trollhättan. Under fem veckor i sommar, från den 9 juli till den 12 augusti, ersätts därför tågtrafiken med ersättningsbussar.
I december ska det vara klart med dubbelspårig järnväg hela sträckan Göteborg – Trollhättan, något som minskar restiden väsentligt för tågresenärerna. En av de sista etapperna i bygget slutförs under fem veckor i sommar.

Mellan den 9 juli och den 12 augusti ersätts därför Västtågen med buss på sträckan Göteborg – Vänersborg. Ersättningsbussarna kör enligt särskild tidtabell. I Älvängen går bussarna från Älvängen Centrum. De kör direkt mellan Trollhättan och Vänersborg, inte via Öxnered.

– För att få en någorlunda bra restid mellan Göteborg och Vänersborg så kör bussen inte via Öxnered. Bilvägen blir det en omväg, och det är relativt få som går på och av vid den stationen under sommarveckorna. Boende i Öxnered får istället ta bilen till Trollhättan, och ersättningsbuss därifrån, säger Jarl Samuelsson , ansvarig för tågtrafiken på Västtrafik.

SJ:s tåg på sträckan Göteborg – Karlstad samt NSB:s tåg på sträckan Göteborg – Oslo ersätts med buss mellan Göteborg och Trollhättan. Bussavgångarna från Göteborg är anpassade till tågens avgångstider i Trollhättan. Tågen går enligt ordinarie tidtabell mellan Trollhättan och Karlstad respektive Trollhättan och Oslo.

– Ersättningstrafiken är planerad i samarbete mellan alla berörda järnvägsföretag och det bussbolag som kör ersättningsbussarna, för att skapa bästa möjliga lösning för alla resenärer, säger Jarl Samuelsson.

I Göteborg avgår alla ersättningsbussar från Nils Ericson-terminalen. Vid ankomst till Göteborg sker avstigning vid Shell-macken intill terminalen.

– Det är ont om avstigningsplatser inne på terminalområdet, och för att inte skapa trängsel och riskera förseningar för annan trafik så har vi valt att låta ersättningsbussarna släppa av resenärerna vid bensinstationen intill, säger Jarl Samuelsson.

Västtrafiks reseplanerare är uppdaterad med alla tider för ersättningstrafiken. På Västtrafiks hemsida finns också en särskild tidtabell för trafiken Göteborg – Trollhättan/Vänersborg mellan den 9 juli och 12 augusti.

Vid varje avgång från Göteborg går två bussar, varav en direkt till Trollhättan och en via Älvängen och Trollhättan till Vänersborg. Minst en buss vid varje avgång är anpassad för rullstol.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094