23948sdkhjf

Spännande Universeumsommar

Sommaren på Nordens största science center, Univereum i Göteborg, blir som alltid full av djur, experiment, rymdresor, regnskogsvärme och äventyr! I år bjuds spännande nyheter och favoriter i repris.
Nyinflyttade sengångare i regnskogen
Precis innan midsommar flyttade sengångarna Terje och Tallina in i Universeums regnskog. Större delen av dagen hänger de upp och ner i sitt träd eller klättrar runt i maklig takt. Råkar man gå förbi i rätt ögonblick kan man få se dem simma!
Sorkar och daggmaskar i Vattnets väg

Snytbaggar, sandödla, daggmaskar, rödsork, skalbaggslarver, myror, kopparödla och långsvansad skogssork flyttar in i Vattnets väg under sommaren. I den nya jordhålan kan man studera marken inifrån och se hur daggmaskarna har det. Fågeltornet bjuder på fin utsikt över det svenska lanskapet och i bikuporna på väg ner mot sjöbodarna kan man studera bin på nära håll.

Ett kittlande program med månhopp, ormvisning och Gissa snoppen
Programmet bjuder på Universeums bästa experiment, aktiviteter och guidningar. Gissa snoppen är vår mest populära quiz, en utmanande frågesport för både små och stora. Att få en känsla för tyngdlöshet i månhoppet är häftigt liksom att lära sig mer om giftiga djur. Man kan även tillverka sin egen dinosaurie i uppfinnarverkstaden, vara med när vi matar hajarna och följa med guiderna på en spännande regnskogssafari.

The return of the dinosaurs – utställning t o m september
På Universeums takterrass bor dinosaurier i naturlig storlek som rör på sig och låter. Utställningen har gjort stor succé bland både barn och vuxna med sina verklighetstrogna och fascinerande jätteödlor. The return of the dinosaurs pågår till den 30 september.

Fler hajar i de jättelika akvarierna
I april kom ytterligare hajar till Universeum. Det gör att Universeums akvarier, som är bland Europas största, nu hyser tio olika hajarter. Som besökare kan man lära sig mer om dessa havets härskare och med lite tur få se när de matas.

Universeum är Nordens mest besökta science center med uppdrag att positivt påverka barn och ungdomars attityder till naturvetenskap, teknik och matematik. Arrangörerna bjuder på ett äventyr på 8 000 kvadratmeter fyllt av klurig kunskap och häftiga upplevelser. Anläggningen har öppet alla dagar, året runt, och du hittar oss mitt i centrala Göteborg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064