23948sdkhjf

Turistframgångar för Uppsala

Den totala turismomsättningen i Uppsala kommun har ökat med 100 miljoner kronor till 1,6 miljarder kronor år 2011 jämfört med året innan - näringen sysselsätter 1300 personer.
Den största omsättningsökningen har skett hos dagsbesökare. Rese- och turistindustrin i Uppsala kommun omsatte totalt 1,6 miljarder kronor och sysselsatte omkring 1300 personer under år 2011, enligt en nationell turistekonomisk rapport som företaget Resurs AB sammanställt. Den kommersiella delen av turismomsättningen, den del som kan påverkas med traditionell marknadsföring, har ökat med 173 miljoner kronor år 2011 jämfört med året innan. Det är främst dagsbesökare som ökat.

– Att intäkter från dagsbesöken till Uppsala ökar är bra för näringen och under sommaren ökar vi också vår marknadsföring för att locka fler besökare säger Tiina Mykkänen , vd Destination Uppsala.

Det totala antalet kommersiella övernattningar har ökat med 25 500 gästnätter och omsättningen med 33 miljoner kronor. Ökningen har främst skett i stugbyar, campingplatser och vandrarhem.

Den icke kommersiella delen av turismomsättningen uppvisar en minskning med 73 miljoner kronor år 2011 jämfört med året innan vilket beror på ett minskat antal övernattningar hos släkt/vänner och lägre utlägg i kategorin fritidshus.

Hotellen var den omsättningsmässigt viktigaste övernattningskategorin med 60 procent av omsättningen för alla övernattningar och 88 procent av omsättningen för samtliga kommersiella övernattningar år 2011. Det var också den vanligaste boendeformen med 72 procent av samtliga kommersiella övernattningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078