23948sdkhjf

Storstäder och utlandet lockar mest

Den blötaste sommaren i mannaminne har gjort att expressbussbolaget Swebus sett en stor ökning när det gäller resenärer till Arlanda. Men trots regnet lockar även storstadssemestrar på hemmaplan, och i topp ligger Stockholm, Göteborg och Oslo, visar färska siffror från företaget.
- Den regniga inledningen på sommaren har fått många att söka värmen utomlands, och vi ser att allt fler väljer att resa med våra bussar till bland annat Arlanda och Landvetter, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus. Men trots det dåliga vädret är det också många som semestrar här hemma, och kanske är det ett tecken på att man håller lite hårdare i plånboken just nu.
Totalt sett ser sommarresandet med Swebus bussar ut att bli ungefär lika omfattande i år som förra året.
- Man hade kunnat tro att inrikesresandet med buss skulle minska i regnet, men det ser ut som att semestrande svenskar ändå väljer att ge sig iväg på ledigheten, säger Ingvar Ryggesjö. Sedan är det ju många faktorer som spelar roll i valet av transportmedel, exempelvis innebär de höga bränslepriserna att man i större utsträckning väljer att resa med buss istället.

Tio-i-topplistan över de populäraste resemålen visar få förändringar sedan förra året:

1. Stockholm (1)
2. Arlanda (5)
3. Göteborg (2)
4. Oslo (3)
5. Jönköping (4)
6. Västerås (6)
7. Örebro (7)
8. Karlstad (10)
9. Norrköping (9)
10. Linköping (8)

Topplistan baseras på antal sålda Swebus-biljetter till respektive ort mellan den 18 juni och 15 juli 2012. Siffran i parantes anger placering i topplistan föregående år 2011.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065