23948sdkhjf

åkerbergs vann skoltrafik

Åkerbergs Trafik i Trosa vann tillbaka skoltrafiken i kommunen från SamTrans som kört de senaste sex åren. Från 20 augusti är det Åkerbergs som kör skolbarnen i Trosa igen.
Förutom skoltrafiken i Trosa, Sörmlands län, har Åkerbergs Trafik också vunnit delar av skoltrafiken i Södertälje kommun, Stockholm län, genom sitt delägarskap i Södertälje Taxi. Kontraktet i Trosa är på 5 plus 2 år, i Södertälje är det 3 plus 2 år som gäller.

– Det är jättekul att vi vunnit tillbaka skoltrafiken i Trosa, vi hade trafiken under många många år innan SamTrans tog över, säger Pär Åkeberg , vd för Åkerbergs Trafik i Trosa.

Trafikstart i Trosa är 20 augusti då skolorna startar. När det gäller Södertälje innebär det nya kontrtaktet att Åkerbergs Trafik får fortsätta med skoltrafiken men denna gång genom delägarskapet i Södertälje Taxi.

– Får vår del innebär de här kontrakten att vi måste utöka med 10-12 nya fordon. Så det här är ett bra komplement till den övriga verksameten, säger Pär Åkerberg.

En av dessa övriga verksamheter är framgången Trosabussen: Den kommer att få utökat trafik i samband med det nya skoltrafikkontraktet – Trosa kommun in och subventionerar skolkort för gymnasieungdomar för resor med bussen mellan Trosa och Stockholm. Nu blir det ytterligare en Trosabuss i trafik på linjen till Stockholm som också kommer att användas för skoltrafiken i Trosa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062