23948sdkhjf

åter kort i Jämtland

Länstrafiken Jämtland återinför kortbetalning ombord på bussarna i länet. Men Stadsbussarna Östersund väntar med att inför kortbetalning på grund av att pinkodskravet från bankerna.
– De teknikproblem som uppkom i samband med kortbytet har vi nu fått ordning på vilket gör att vi äntligen kan släppa på kortbetalningarna ombord på våra bussar, säger Stefan Fredriksson , vd Länstrafiken Jämtland.

Sedan december har Länstrafiken och Stadsbussarna Östersund haft kortbetalningsstopp ombord på bussarna. Anledningen har varit teknikproblem och att kapaciteten på Telias 3G-nät inte varit tillräcklig. Länstrafiken har tillsammans med leverantören Fara Ticketing gjort tester och är nu redo att återinföra kortbetalning. Däremot väljer Stadsbussarna att avvakta.

– Vi väljer att avvakta eftersom de fortfarande krävs pinkod för kortbetalningar. Betallösningen med pinkod är inte aktuell för oss, varje transaktion är tidskrävande och i tätortstrafik fungerar det helt enkelt inte, säger Gustav Jansson , tf platschef Stadsbussarna Östersund.

Alla som hanterar kortbetalningar ska följa Visa och MasterCards riktlinjer, enligt krav från Europeiska centralbanken, vilket innebär att betalterminaler skall hantera chip och pinkod. Bussbranschen har gått samman och förhandlar med bankerna om att hitta en annan lösning än chip och pinkod.

– Våra förhoppningar står till betallösningen ”chip and dip” där kunden enkelt stoppar sitt kreditkort i kortmaskinen och maskinen läser av chipet på kortet, en lösning som tidigast lanseras under senhösten. För att underlätta för våra kunder kan man numera betala enkelbiljetter med sms, säger Gustav Jansson, tf platschef Stadsbussarna Östersund.

– Vi på Länstrafiken vill inte vänta på ”chip and dip-lösningen” utan från och med måndag den 13 augusti kan våra kunder betala med kort ombord på våra bussar, säger Stefan Fredriksson.

Godkända betalmedel ombord på Länstrafikens bussar framöver är busskort, kreditkort och kontantbetalning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078