23948sdkhjf

Tiedemann till öresundskommittén

Öresundskommittén har rekryterat Johan Tiedemann som närmast kommer från arbetsmarknadsdepartementet i Stockholm, där han varit ämnessakkunnig i bland annat nordiska frågor.
– Jag ser verkligen fram mot att få arbeta med gränshindersfrågorna och förmå våra länders regeringar att ta bort så många hinder som möjligt. Öresundsregionen är viktig för båda länderna och kan vi underlätta integrationen här gynnar det både Danmark och Sverige, säger Johan Tiedemann .

Våren 2012 var han samordningsansvarig i arbetet för den svenska regeringens kandidat till GD för ILO, Mona Sahlin. Mellan 2006 och 2010 var han statssekreterare i den svenska regeringen med ansvar för nordiskt samarbete. Under dessa år var arbetet med att ta bort gränshinder en prioriterad fråga och viktiga steg togs i detta centrala arbete. Johan bor i dag i Stockholm men flyttar till Öresund med anledning av sin nya tjänst.

– Vi är glada över rekryteringen av Johan. Han kommer in i ett skede när mycket viktigt arbete ligger framför oss, både med gränshinder och andra frågar, säger Finn Lauritzen , direktör på Öresundskommittén.

Nyrekryteringen görs i samband med att Öresundskommitténs senior advisor Claes Håkansson går vidare till en tjänst hos Nordiska ministerrådet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127