23948sdkhjf

Rullande spårvagnsvernissage

Ett tre månader långt konstprojekt avslutas under Göteborgs Kulturkalas. 13 konstnärer har skapat smycken av saker som barn har glömt på spårvagnen till ett spårvägsvernisage.
Det hela avslutas med ett rullande vernissage på stadens spårvagnar och sedan en utställning och auktion till förmån för BRIS på Röhsska museet. 2012 är utsett till barnens kulturår av Göteborgs stad. Detta uppmärksammas i ett samarbete mellan konstnärsgruppen Kontra, Västtrafik och Röhsska museet där 13 lokala smyckekonstnärer har skapat smycken inspirerade av saker som barn har glömt på stadens spårvagnar.

De inbjudna konstnärerna – samtliga verksamma i Göteborg – tilldelades i maj varsitt föremål från Västtrafiks hittegodsavdelning och har utifrån detta skapat ett verk var. En napp, ett par skidor, och en sko är tre av de 13 objekt som har legat till grund för de smycken som har skapats under de tre månader som projektet har pågått.

Projektet, som går under namnet ”Jag glömde mina vantar”, startades i maj och avslutas i och med Göteborgs Kulturkalas. 15 augusti är det dags för rullande vernissage. De färdiga verken visas då upp på stadens spårvagnar och hållplatser mellan 13.00 och 16.00.

Västtrafik har tryckt upp en konsttidtabell som finns att hämta hos Västtrafik i Brunnsparken. Med den kan man följa konstnärernas väg genom Göteborg. Tidtabellen finns även att ladda ner på Västtrafiks hemsida. De som missar vernissagen har möjlighet att beskåda verken på Röhsska museet, där de ställs ut 16–18 augusti.

Utställningen avslutas under festliga former 18 augusti. Klockan 14 bjuds det på musik av banden ”Hannah & Hank” och ”Songs of Boda” och klockan 15 är det dags för en auktion där alla verk auktioneras ut och besökarna har möjlighet att bjuda hem ett unikt smycke.

Auktionsförrättare kommer vara Bea Szenfeld en av Sveriges främsta modekreatörer. Bea har genom åren skapat ett flertal uppmärksammade kollektioner, samarbetat med designers såsom Stella McCartney, Tommy Hilfiger och Gunilla Pontén och skapat plagg för till exempel Björk. Samtliga intäkter från auktionen går oavkortat till BRIS – Barnens rätt i samhället – som även kommer medverka under auktionsdagen.
De deltagande konstnärerna i projektet är: Sanna Svedestedt , Karin Roy Andersson , Gunilla Grahn , Carolina Claesson , Linnea Eriksson , Klara Brynge , Pernilla Persson , LindaMarie Karlsson , Maria Ylander , Lena Olson , Charlotte Maslov , Anna Unsgaard och Åsa Christensson .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062