23948sdkhjf

Globalt verkstadsnät lanseras

Alentec & Orion ska hjälpa Scania att bygga ett nytt globalt verkstadsnät. Projektet är en del i Scanias strategi både när nya verkstäder byggs eller befintliga uppdateras.
Samtliga fordonsverkstäder ska se likadana ut oavsett var i världen de byggs. Det är en del i Scanias strategi när nya verkstäder byggs eller befintliga verkstäder uppdateras. Syftet är att kunder ska känna igen sig och att anställda ska arbeta i samma fina arbetsmiljö oavsett land. En av parterna som företaget tecknat avtal med är Alentec & Orion som bygger och levererar system för hantering av olika vätskor som används till fordonen.

Igenkänningen ger trygghet och service och kvalitet på reparationer och utförda arbeten håller samma klass oavsett var lastbilarna lämnas in. Företagets anställda arbetar alltid i samma fina arbetsmiljö oavsett i vilket land de är verksamma, det är några av fördelarna med Scanias nya strategi.

Lång erfarenhet
Alentec & Orion har lång erfarenhet inom området och varit med och byggt ett flertal bil- och lastvagnsverkstäder, bland annat för Scania. Men det är första gången företagen tecknar globalt samarbetsavtal med varandra.

– Samarbetsavtalet innebär att vi kommer in tidigare i projekten. På så sätt kan vi ännu bättre bidra med vår erfarenhet och kunskap gällande uppbyggnad av fordonsverkstäder, säger Krister Tynhage försäljningschef på Alentec & Orion.

Kazakstan först ut i nya i samarbetet
Den första verkstaden att byggdes enligt företagets nya modell upp blev en i Kazakstan där Alentec & Orion har levererat ett nytt system för påfyllning, dosering, kontroll och spilloljehantering.

– Scanias kundvårdsprojekt är mycket spännande och vi är förstås stolta över att få hjälpa dem i deras globala satsning, säger Krister Tynhage.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078