23948sdkhjf

Bussdoktorn i konkurs

Företaget Bussdoktorn i Odensbacken har begärts i konkurs under sommaren på grund av akuta ekonomiska problem. Samma öde hotar även koncernmodern Nordbus på samma ort.
Martin Olofsson, vd för både Bussdoktorn och Nordbus (egentligen Scandinavian Nordbus Resenavet Tranaporter AB), det sistnämnda bolaget är koncernmoder till Bussdoktorn AB.

– Alldeles i början på juli sattes Bussdoktorn i konkurs, processen dit startade redan i maj och juni, säger Martin Olofsson till rt-forum.

Enligt Martin Olofsson är en tung orsaken till konkursen att åkarna inte haft råd att reparera sina bussar och de får heller inte låna pengar av sina banker för att göra det. Det gick bra förr, men nu är det tvärstopp, uppger han. Därmed blev det så att Bussdoktorns kunder inte längre kunde reparera sina bussar och bolagets resultat störtdök. Och Bussdoktorns konkurs hotar att dra med sig koncernmodern Nordbus i fallet eftersom Nordbus har stora åttaganden åt Bussdoktorn. Tio anställda har redan förlorat sina jobb.

– Den största boven i det här dramat är bankerna, de ställer inte upp på sina kunder. Hur det går för Nordbus vilar helt i SEB:s händer, det trycker på liksom Almi Företgspartner, de vill ha sina pengar oavsett. Vi fick tidigare inte låna det som hade behövts för att rädda Bussdoktorn, säger Martin Olofsson.

Lokalerna i Odensbacken finns inte kvar och dit kommer någon liknande verksamhet sannolikt aldrig tillbaka. Men det finns hopp om en fortsättning längre fram:

– Vi håller på med ett försök till rekonstruktion just nu så vi får väl se när och om vi kan komma igång igen, i så fall inne i Örebro den här gången, säger Martin Olofsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046