23948sdkhjf

Queen Mary II till Göteborg

16 augusti, fick Göteborgs Hamn finbesök av kryssningsfartyget Queen Mary II. Fartyget är världens enda transatlantiska linjefartyg och det största som någonsin besökt Göteborgs Hamn.
Queen Mary II kommer på torsdag morgon och kommer närmast från Helsingör. Framåt kvällen fortsätter hon sin seglats mot nästa mål på färden. Göteborg har många fördelar som kryssningsdestination. Turisterna uppskattar den mysiga atmosfären i staden, de många caféerna och restaurangerna och att det är gångavstånd till det mesta. Shoppingen får också högt betyg, liksom de gröna parkerna och skärgården.

Många av de ombordvarande resenärerna väljer att uppleva staden och strosa omkring eller gå på Liseberg. Många väljer att följa med på någon av de utflykter som anordnas av rederierna som man kan boka ombord på båten. Dessa kan exempelvis gå till Tjolöholms slott, Marstrand eller Gunnebo Slott. Eftersom Queen Mary är ett så stort fartyg kommer hon lägga till i containerterminalen i Göteborgs Hamn, APM Terminals Gothenburg.

FAKTA/Queen Mary II
Queen Mary är lika lång som 41 stycken dubbeldäcksbussar av Londontyp?
Queen Mary är mer än 3,5 gånger längre än Big Ben är hög.
Kryssningsfartyget har plats för 2 800 kryssningsresenärer och har 1 300 personers besättning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063