23948sdkhjf

SkåneGuide lockar fler

SkåneGuide är en ideell yrkesförening för auktoriserade guider. En förbättrad digital marknadsföring lockar allt fler besökare som också vill få en personlig guidning genom det skånska landskapet.
I takt med att digitala guider för turister blir allt fler i form av hemsidor och telefonappar minskar inte behovet av mötet mellan människor. En förbättrad digital marknadsföring lockar allt fler besökare som också vill få en personlig guidning i landskapet.

SkåneGuide är en ideell yrkesförening för auktoriserade guider som med sina femtio medlemmar värnar om det personliga mötet och som tack vare många års erfarenhet kan lära ut det där lilla extra.

– Vi får ofta höra av våra gäster att vi får dem att se sådant som de inte själva skulle ha kunnat upptäcka, säger Eva Nehrer , guide, styrelseledamot i SkåneGuide och specialist på bland annat Wallandervandringar i Ystad.

Alla guider har en hög grundkunskap om Skåne, men många har också sina alldeles egna specialområden och sina egna historier att berätta. För att garantera kvalitet genomförs årlig kompetensutveckling i form av studieresor och seminarier. Under fjolåret tog guiderna emot cirka 35 000 gäster som förutom på svenska och engelska också guidades på danska, tyska, franska, italienska och japanska. Under våren auktoriserades fjorton nya guider, något som bland annat innebär att man nu kan guida gäster även på polska, ryska och spanska. Den personliga berättelsen står i fokus för Skåneguiderna, något som uppskattas av gästerna.

– En guide som bjuder på sin personlighet och delar med sig av sin kunskap och kuriosa ger besökaren egna Skåneberättelser att ta med sig hem, säger Eva Nehrer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063