23948sdkhjf

Växjö får bussgas

Peab har fått i uppdrag av Växjö kommun att ansvara för nybyggnad av en 3300 kvadratmeter stor bussdepå med gastanksanläggning för bio- och naturgas i Växjö. 
Bussdepån blir Växjös första depå med gas. Kontraktssumman ligger på cirka 62 miljoner kronor. Beställare för projektet är Vöfab. Bussdepån som Peab ska ansvara för att bygga kommer att inkludera miljövänliga gaspåfyllnadsanläggningar för Växjö stadsbussar, rengöringsutrustningar samt tvättanläggning för bussarna. Hälften av gasen som levereras är biogas och resten är naturgas.

Den nya bussdepån ska bli en cirka 3300 kvadratmeter stor byggnad med 17500 kvadrateter behandlad markyta, och ligger belägen i anslutning till kv Drängen 5 i Växjö på Hammerdalsvägen 10. Markarbetena startar omgående och bussdepån ska stå färdig i juli 2013.

– Vi är mycket glada att vi fått förtroendet att utföra detta förhållandevis unika miljöprojekt åt Växjö kommun. Det här är ett viktigt steg i att vara med och bidra till utvecklingen av samhällsbyggandet för framtiden i region Växjö. Just nu är vi i full gång med att planera projektet ihop med vår beställare, säger Peabs regionchef Fredrick Ilestedt .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079