23948sdkhjf

Citaro Bus of the Year 2013

Mercedes-Benz Citaro har av International Bus of the Year Jury utsetts till Bus of the Year 2013. Det är en på många sätt helt nyutvecklad stadsbuss och med det allra senaste inom motorteknologi.
Det är inte bara Euro 6-motorn som är ny. Hela fordonet är en nykonstruktion och inte någon facelift eller vidareutveckling av den hittillsvarande Citaro-modellen. Självklart har Mercedes tagit med en stor del av de välfungerande bitarna och komponenterna från föregående modell. Bakpartiet i nya Citaro är helt nytt, bland annat för att ge plats för större luftintag som krävs för Euro 6-tekniken.

Även passagerardelen i bussen är helt ny. Ledstängerna är placerade i rätt höjd och även greppvänliga. Det finns även goda valmöjligheter att välja innerbelysning (ledljus och LED) för att få rätt ljusnivå vid rätt tillfälle i bussen.

Mercedes har lagt ned mycket arbete på att få fram en bekväm och modern förarplats och här har man lyckats fullt ut. Förarplatsen är dessutom inramad med säkerhetsglas runtomkring om så önskas, vilket ger ökad säkerhet för föraren.

Prisutdelningen av Bus of the Year 2013 kommer att ske på den internationella nyttofordonsutställningen IAA i Hannover i mitten av september i år. Svensk juryrepresentant i International Bus of the Year Jury är TRAFIKFORUM:s chefredaktör Anders Karlsson .

Läs mer i TRAFIKFORUM nr 7 som utkommer 24 september!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078