23948sdkhjf

Låsta jagar Turismpriset

Låsta Bed & Breakfast utanför Strängnäs är nominerade till Stora Turismpriset 2012 av Sörmlands turismutveckling AB. Vem som blir totalvinnare avslöjas på Svenska Turistgalan i oktober.
Stora Turismpriset delas årligen ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Prissumman uppgår till 100 000 kr. Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism har i år erbjudit turistorganisationerna i länen att nominera kandidater till Stora Turismpriset 2012.

– Stiftelsen vill varmt gratulera alla som nominerats som kandidater till Stora Turismpriset 2012 och också tacka turistorganisationerna i länen för det arbete de lagt ner på att utse kandidater. En belöning om 10000 kronor att använda för någon kunskapsfrämjande insats kommer också att tilldelas respektive läns kandidat. Stiftelsens styrelse kommer nu att med stort engagemang ta sig an den svåra uppgiften att utse den slutliga vinnaren. Vem det blir meddelas vid en prisceremoni under Svenska Turistgalan i slutet av oktober, säger stiftelsens ordförande, landshövding Cecilia Schelin Seidegård .

Sörmlands turismutveckling AB nominerade Låsta Bed & Breakfast med följande motivering:
Låsta Bed & Breakfast är en relativt ung verksamhet, som drivs av en ägare, som bytt bransch och har blivit en av svensk besöksnärings största ”fan”. Att företaget ska vara hållbart i alla aspekter har varit siktet från start. Ägaren utnyttjar på ett föredömligt sätt de förutsättningar verksamheten och omkringliggande företag och natur utgör – ”Ingenting är omöjligt”. Genom att aktivt delta i ALLA nätverk, utbildningar och utvecklande sammanhang inom besöksnäringen har företaget direkt varit affärsmässigt och redan vid uppstart haft exportmognad som mål. Företaget har genom sitt professionella arbetssätt snabbt etablerat relationer med många utländska kontakter. Fokus har varit att kunna erbjuda utländska besökare äkta upplevelser året runt med ett personligt mottagande för varje ny gäst. Låsta Bed & Breakfast ÄR värdskap!”

– Christina Wetterberg som driver Låsta Bed & Breakfast är mycket driven, med ständigt nya idéer för utveckling. Hon tar eget ansvar för sin kompetensutveckling och är ett föredöme för sörmländsk och svensk besöksnäring Nu håller vi tummarna för att Låsta Bed & Breakfast står som vinnare av Stora Turismpriset och att belöningen som redan utlovats kommer väl till pass för ytterligare utveckling, säger Pernilla Nordström , projektledare Sörmlands turismutveckling AB, som tillsammans med sina kollegor nominerat den lantliga boendeanläggningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078