23948sdkhjf

Miljöhotell öppnat i Hamburg

Nya Scandic Hamburg Emporio blev miljöcertifierat och prisbelönat för den hållbara byggnaden redan innan öppning. Ett hållbart flaggskepp i bolagets hotellflotta, enligt Scandic.
Flaggskeppshotellet med 325 rymliga, miljöanpassade rum och ett konferenscenter med fantastisk utsikt på sjunde våningen tydliggör Scandics fokus på Norden och norra Europa. Samtidigt möter Nordens största hotellkedja Hamburgs miljövision ”European Green Capital 2011” med ett hotell i Hamburgs hjärta där unika lösningar för hållbarhet, tillgänglighet och design välkomnar gästerna.

Scandic Hamburg Emporio intar tätpositionen i certifieringsorganet VDR´s (Verband Deutsches Reisemanagement) ranking ”50 Certified Green Hotels” där bland annat energi- och vattenförbrukning, mat och dryck och socialt ansvarstagande bedöms. Genom att uteslutande använda sig av förnyelsebar el med Greenpeace Energy som partner kommer hotellet minska koldioxidutsläppen med upp till 1 000 ton per år jämfört med om konventionella energikällor använts. Hotellet kommer också bli miljöcertifierat med EU:s Flower Label men det är inte bara hållbarhetsarbetet som imponerar på nyöppnade Scandic Hamburg Emporio. Rummen har en minimistorlek på 24 rymliga kvadratmeter och takhöjden i rummen är upp till 6,8 meter.

– Hotellets läge är oslagbart. Hamburgmässan och dess kongresscenter är nåbart inom gångavstånd, trafikförbindelserna är optimala och Gänsemarkts tunnelbanestation ligger precis mitt emot hotellingången. Oavsett om gästerna är ute efter shopping eller bara vill ha en rogivande hotellupplevelse så är Scandic Hamburg Emporio den perfekta utgångspunkten, säger Michel Schutzbach , landschef Tyskland.

Design för alla hos Scandic
Scandics omfattande tillgänglighetsstandard i form av en 110-punkters checklista har genom-syrat arbetet med hotellet från första början. Här blir Scandics filosofi – Design för alla – mycket tydlig. Tillgängligheten är elegant integrerad i den skandinaviska inredningen och många av de innovativa lösningarna för ökad tillgänglighet är osynliga för ett otränat öga men de gör hotell-vistelsen bekväm och enkel för alla. Oavsett om gästerna har något slags funktionshinder eller inte - här är alla lika välkomna.

Formgivaren Jesper Waldersten har gestaltat hotellets vatten-tema, något som ger gästerna en upplevelse av rogivande havsmiljö och i restaurangen, med det passande namnet ”H2O”, märks Scandics skandinaviska ursprung också på den säsongsbetonade menyn. Stjärnkocken Jamie Oliver, som samarbetat med Scandic de senaste åren, ansvarar för energigivande och innovativ mötesmat i hotellets konferensanläggning på plan sju med en imponerande utsikt över Hamburgs skyline.

Fotnot. Scandic Hamburg Emporio öppnade 1 september.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078