23948sdkhjf

Barnsatsning i Hemavan Tärnaby

Hemavan Tärnaby satsar vidare med inriktning på barnfamiljen och många av nyheterna till denna säsong har barnen och familjer i fokus – bland annat får barnen egen pistkarta.
– Vi fortsätter utvecklingen för framförallt våra yngsta skidgäster. Till exempel kommer de populära grillplatserna i backen utökas ytterligare och det blir en ny värmestuga vid Norrliften. Maskoten Lenny Lämmel växer och kommer i år bland annat finnas som ”levande” maskot i skidområdet. Vi gör också en pistkarta för alla barn och Lenny Lämmels aktivitetsstationer på utvalda platser i backarna. Snökanonsystemet i barnområdet vid Centrum uppgraderas och ger en ännu mer snösäker skidprodukt för våra minsta skidåkare. Hemavans Wärdshus förnyas interiört och får en stil och känsla som andas 1700-tals gård och ett mysigt TV-rum för barn iordningställs. Hemavans skidområdet utvecklas för våra något äldre skidgäster med bland annat med en permanent skicrossbana och ett nytt parkområde, säger Thomas Ringbrant , vd Strömma Fjäll & Aktivitet. Han fortsätter:

– En riktigt bra nyhet för familjen är Föräldraskidpasset, som två vuxna kan dela på för att kunna turas om att åka skidor och ta hand om mindre barn som inte kan åka själva. Vi tror att det kommer underlätta mycket och uppskattas av familjerna.

Några av de roliga nyheterna för barnen:
Barnens egen pistkarta.
Lenny Lämmel som ”levande” maskot.
Minipark i Lämmelandet med hopp och rails för dom minsta skidåkarna.
Aktivitetsstationer i backen för barn. Här kan barnen utmana varandra på till exempel Lenny Lämmels Snöbollskrig, Trädjakten och i selftimerbanan.

Och några andra nyheter för hela familjen:

Utökade valmöjligheter av boende då Strömma Fjäll i vinter har Åkerlundska Gården och Backvillan, två anrika gårdar med toppläge i backen i Tärnaby, i egen drift.
I Tärnaby utvecklas den lite mer utmanande skidåkningen då ett antal av nedfarterna i vinter får offpistkaraktär. Detta ger en lättillgänglig offpist och möjlighet till ännu mer varierande skidåkning i skidområdet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094