23948sdkhjf

Neddragningar i Skåne

Den årliga översynen av kollektivtrafiken i Region Skåne leder till ändringar av utbudet från och med i december i år – bland annat neddragningar av antalet avgångar på Ystadsbanan.
Skånetrafikens årliga översyn av kollektivtrafiken i Region Skåne har lett till åtgärder i utbudet med start vid tidtabellsskiftet i december 2012. Detta innebär effektiviseringar i stadsbusstrafik i Malmö utanför pendlingstid och färre avgångar på Ystadbanan på söndagar. Viss busstrafik som körs parallellt med tågtrafik dras in och ett förändringspaket uppe i nordöstra Skåne tidigareläggs. Effektiviseringarna beräknas landa på ca 30 miljoner, att jämföra med Skånetrafikens totala trafikbudget på 3,4 miljarder.

– Det handlar hela tiden om att se över utbud och efterfrågan och att förvalta skåningarnas skattepengar på ett klokt sätt. I en verksamhet som Skånetrafiken måste vi hela tiden se över var resandebehoven är flest men också var man reser minst. Förändringarna som sker är inte större än vad vi årligen behöver göra för att se över vår kollektivtrafik, säger Henrik Dagnäs direktör på Skånetrafiken.

Förändringarna inför 2013 som ligger på ca 30 miljoner kronor innebär effektiviseringar inom fyra områden. Alla detaljer kommer att vara sökbara i Skånetrafikens Reseplanerare längre fram i höst.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078